Известие

Collapse
No announcement yet.

Свети постоянно габарит на 2.4...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Свети постоянно габарит на 2.4...

Здравейте, преди няколко дни ми падна акумулатора, заредих го и надругия ден пак, докато не забелязах че габарита ми свети постоянно без контакт . Некеи майсторчета го замериха и ми казаха че има отечка от някаде. Ровичкаха се 3-4 часа по кабелите и нищо. Ако някой се сеща за нещо, благодаря предварително.

Първоначално публикувано от platu Покажи съобщение
    Здравейте, преди няколко дни ми падна акумулатора, заредих го и надругия ден пак, докато не забелязах че габарита ми свети постоянно без контакт . Некеи майсторчета го замериха и ми казаха че има отечка от някаде. Ровичкаха се 3-4 часа по кабелите и нищо. Ако някой се сеща за нещо, благодаря предварително.
    Габарита..........означава, че свети само една лампа или всички, предни задни....
    Ако са всички, на контактния ключ има един бутон, като го натиснеш и превъртиш още мако назад ключа се изважда а колата остава с включени габарити.......
    Дане е заял бутона и да превърта ключа на това положение....
    sigpic
    Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
    156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
    147 JTDm 140-Малката манекенка
    GT- JTDm 150

Comment

Пробвай да смениш оборотомера, колкото и нелогично да звучи. На платката му са монтирани и електронните "релета" които захранват габаритите и са свързани с чека. Може някое от тях да е дало фира, ако ти свети само една лампа от габаритите.
      166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
      ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
        Пробвай да смениш оборотомера, колкото и нелогично да звучи. На платката му са монтирани и електронните "релета" които захранват габаритите и са свързани с чека. Може някое от тях да е дало фира, ако ти свети само една лампа от габаритите.
        Точно това е ако колата е 156!

Comment

Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщение
          Габарита..........означава, че свети само една лампа или всички, предни задни....
          Ако са всички, на контактния ключ има един бутон, като го натиснеш и превъртиш още мако назад ключа се изважда а колата остава с включени габарити.......
          Дане е заял бутона и да превърта ключа на това положение....
          Свети постоянно и много слабо почти незабележимо заден ляв габарит. Ще пробвам с убортомера.

---------- Post added at 10:49 ---------- Previous post was at 10:48 ----------

Първоначално публикувано от platu Покажи съобщение
          Свети постоянно и много слабо почти незабележимо заден ляв габарит. Ще пробвам с убортомера.
          156 е да

Comment

Направи каквото ти е казал Тонов,в оборототмера на 156 се намира клюкарката за светлините,там е пробило нещо
            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Благодаря колеги, проблем - разрешен

Comment

И как го разреши ?
                Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
                Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Първоначално публикувано от krasy k Покажи съобщение
                  И как го разреши ?
                  сменил е Уборотомера сигурно
                  156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                  http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Working...
                  X